Aan de noordzijde van het IJ in Amsterdam wordt het grootste Holiday Inn Express hotel in Europa gebouwd. Adriaan van Erk Ontwikkeling B.V., gevestigd in Bergambacht, ontwikkelt in samenwerking met Paradepaard 3 B.V. uit ‘s-Hertogenbosch het hotel met ondergrondse parkeergarage voor hotelexploitant Odyssey Hotel Group.

Het ontwerp is van de hand van Dedato architecten en ontwerpers uit Amsterdam. JVZ Deventer is als hoofdconstructeur betrokken bij de realisatie van het hotel met ruim 430 kamers en 76 parkeerplaatsen. Projectleider Hans Niemeijer ziet de stabiliteit van het gebouw als grootste uitdaging.

Holiday Inn Express ruim 45 meter hoog

Het hotel bestaat uit twee torens van ruim 45 meter hoog en telt in totaal veertien verdiepingen. In de plint komt ruimte voor een ontbijtrestaurant, werkplekken waar hotelgasten met een laptop kunnen zitten en vergaderruimtes. Gasten kunnen hun auto parkeren in de inpandige parkeerkelder.

Deze nieuwe Holiday Inn Express behoort tot een van de grootste hotelontwikkelingen in Amsterdam op dit moment en wordt door Slavenburg Bouw B.V. gebouwd.

Constructief

Hans Niemeijer: “De stabiliteit van het gebouw is een uitdaging. De torens hebben rondom vliesgevels waardoor er alleen interne wanden voor de stabiliteit te benutten zijn. Met name bij de slanke noordelijke toren waren versterkingen in de paalfundering en kelder nodig om deze toren voldoende stijfheid te geven. Hiervoor is de gehele toren met een FEM-berekening getoetst”.

De Odyssey Hotel Group verwacht in december 2019 te kunnen openen.

Hotel Noord Holiday Inn Express Amsterdam

 

Gerelateerde projecten

Nieuwbouw hotel Holiday Inn Express Amsterdam

Amsterdam