Afstudeerders Jesse & Timo doen onderzoek naar een parkeergarage in hout

  • Datum 04 april 2019
Afstudeerders Jesse & Timo doen onderzoek naar een parkeergarage in hout

Jesse Hendriks en Timo Campman zijn onlangs gestart bij JVZ en Continental Car Parks voor hun afstudeeronderzoek. Zij volgen de opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Hierbij volgt Jesse de afstudeerrichting Constructie en Timo de afstudeerrichting Bouwtechniek. Ze zijn drie werkdagen in de week aanwezig bij Continental Car Parks, de andere twee werkdagen bij JVZ. Tim Oosterlaar en Erik de Vries bieden begeleiding vanuit CCP en Marco Moerman vanuit JVZ. Het onderzoek staat in het teken van een houten parkeergarage. De hoofdvraag luidt dan ook : Wat zijn de mogelijkheden bij het ontwerpen en uitvoeren van een parkeergarage in hout?

Jesse en Timo hebben als uitgangspunt de door JVZ geconstrueerde parkeergarage Fontys Rachelsmolen te Eindhoven. Zij zullen kijken in hoeverre dit al gerealiseerde project in hout uitgevoerd kan worden. Daarbij zal gekeken worden naar de (constructieve)haalbaarheid, kosten en duurzaamheid. De laatste twee genoemde zullen vergeleken worden met de huidige bouwmethodes van Continental Car Parks.

Tot en met 28 mei zullen Jesse en Timo bezig zijn met hun afstuderen, vervolgens moet het afstudeerproject nog gepresenteerd worden. Indien dit door de HAN wordt goedgekeurd, zijn Jesse en Timo afgestudeerd. Jesse wil graag aan de slag, Timo wil doorstuderen aan de TU Delft.