Aan de Stegge Twello breidt treinonderhoudshal uit in Venlo

  • Datum 25 oktober 2016
Aan de Stegge Twello breidt treinonderhoudshal uit in Venlo
Expertises Bedrijfsruimten

Aan de Stegge Twello realiseert momenteel de uitbreiding van een treinonderhoudshal in Venlo voor Stadler Service Nederland, dat zich bezighoudt met onderhoud van treinen. JVZ is aangetrokken als hoofdconstructeur voor dit project.

De huidige locatie, die al in 2007 door Aan de Stegge is gebouwd, wordt uitgebreid met 580 m² onderhoudshal en kantoorruimte. Voor het kantoor met magazijn komt er een extra verdieping van ca. 7 bij 41 m bovenop het bestaande dak. En de bestaande hal wordt over 10 meter uitgebreid in een geschoorde staalconstructie. Ook wordt de hijslast van de kraanbaan verhoogd van 12,5 ton naar 13 ton en langs het vlakspoor worden hefbokken toegepast met een hefvermogen van 25 ton i.p.v. 12,5 ton.

Omdat het vlakspoor zolang mogelijk operationeel moet blijven worden de nieuwe palen naast dit spoor aangebracht i.p.v. eronder. De versterkte vloerstrook wordt daardoor breder dan in de bestaande situatie.

Bij het treinwas-gedeelte worden alleen de gevel en het dak uitgebreid, de betonvloer wordt niet doorgezet. De bestaande gevel blijft daar volledig intact en in de nieuwe gevel komt alleen een opening voor de doorgang van de trein.

Gerelateerde projecten

Treinonderhoudshal Stadler Venlo

Venlo